Hae
Ready Steady Flow
Kaupallinen yhteistyö

TOP5 päivitetyt kuumat juomat osa 3/5

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Kolmas osa mielenkiintoista, viisiosaista postaussarjaa on nyt tässä. Postaussarjassa jaan teille toimiviksi todettuja kuumia juomia, joilla voit viedä kahvi- ja/tai teehetken seuraavalle levelille. Näissä resepteissä yhdistetään keskenään erilaisia yrttejä ja lääkinnällisiä sieniä, joilla voidaan vaikuttaa niin jaksamiseen, mielialaan, keskittymiseen kuin rauhoittumiseenkin. Tämä osa käsittelee vuorenkilpiteetä.

3 Vuorenkilpitee ruusujuurella

Tämän teen valmistaminen vaatii jo hieman vaivannäköä, mutta lopputulos on energisoiva teejuoma, jonka ainekset pystyt periaatteessa keräämään itsekin Suomen luonnosta!

Tarvitset ensin vuorenkilven kuivanneita ruskeita lehtiä. Vuorenkilpi koristaa noin suunnilleen joka toisen kodin pihaa, niin nyt saat hyvän syyn käydä tervehtimässä naapuriasi 🙂 Huuhtele lehdet hyvin ja kuivata ne ensin hyötykasvikuivurilla tai uunissa matalalla lämpötilalla.

vuorenkilpitee

Kerää ruskeat kuivaneet lehdet talteen!

Sitten valmistetaan vuorenkilpiteeuute. Kiehauta 0,5L vettä kattilassa ja lisää sekaan 2 rkl murskattuja, kuivattuja vuorenkilven lehtiä. Keitä niitä matalalla lämpötilalla 10 minuuttia, sammuta liesi ja jätä tee hautumaan huoneenlämpöön kannen alle 12 tunniksi. Siivilöi teestä lehdet. Valmis uute säilyy noin viikon jääkaapissa.

Ota 2rkl tai enemmänkin vuorenkilpiuutetta, lisää mukiin kiehuvaa vettä ja lusikan kärjellinen ruusujuuriuutetta. Mausta juoma 1-2tl koivusokerilla.

vuorenkilpitee

Kuivatetut vuorenkilpilehdet säilyvät kuivakaapissa, valmis uute jääkaapissa.

Vuorenkilpi ja ruusunjuuri ovat molemmat energisoivia yrttejä. Tämäkin juoma sopii hyvin työpäivän lomaan.

// Ramon

Huomioitavaa: Kaikki postasusarjan juomat sisältävät voimakkaita yrttejä, joilla on vaikutuksia kehon fyysisiin ja kemiallisiin reaktioihin monellakin tasolla. Jos käytät lääkkeitä, keskustele ensin lääkärisi kanssa mahdollisista sivuvaikutuksista.

Postaussarjan juomia ei tule käyttää kaikkia saman päivän aikana, eikä niitä tule myöskään käyttää jatkuvasti. Keho tottuu pitkittyneeseen käyttöön, eikä niistä silloin saa enää toivottua efektiä. (Kofeiinikahvia juojille varmasti tuttu juttu… ? )

SINUA SAATTAA KIINNOSTAA MYÖS:

TOP5 PÄIVITETYT KUUMAT JUOMAT OSA 1/5

TOP5 PÄIVITETYT KUUMAT JUOMAT OSA 2/5

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *