Hae
Ready Steady Flow
Kaupallinen yhteistyö

Ole trendikäs ja valmista itse herkullinen ja terveellinen luuliemi!

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

luuliemi

Olet luultavasti jo tähän mennessä kuullut puhuttavan luuliemestä ylistyksen sanoja terveystietoisten keskuudessa. Jos et ole vielä tutustunut luuliemeen, niin ei haittaa, sillä saat tästä tietopaketin sen terveysvaikutuksista ja reseptin, miten valmistat sellaista itse kotona.

Luuliemen terveysvaikutukset

Oikein tehty luuliemi on pullollaan sellaisia ravinteita, joilla on monia kehoa parantavia ominaisuuksia. Luuliemessa on aminohappoja, joita prosessoitua ruokaa ja huonolaatuisia proteiinilähteitä syövän ihmisen lautaselta ei löydy, kuten glysiiniä, proliinia, arginiinia ja glutamiinia. Ne ovat tärkeitä kudosten rakennuspalikoita, ne voivat edesauttaa vastustuskykyä sekä kehon puhdistusmekanismeja parantamalla maksan toimintaa.

Kollageeni, gelatiini, glukosamiini, kondroitiini ja hyaluronihappo ovat myös ravinteita, joita saat luuliemestä. Ne voivat parantaa nivelterveyttä, suolenseinämän ja ihon kuntoa. Erään teorian mukaan selluliitti johtuu oman ihon sidekudosten puutoksesta ja siksi luuliemen käytöllä voi vähentää selluliittiä.

luuliemi

Luuliemestä saat hivenaineita, kuten kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia hyvin imeytyvässä muodossa. Se on siis hyvä rakennusaine vahvoille luille.

Näin valmistat luuliemen helposti itse

1. Tarvitset ensin jonkun eläimen luita. Tähän käy vaikka kokonaisen kanan ruho, kun olet syönyt ensin lihat sen ympäriltä. Voit myös ostaa monilta tiloilta tai farmarin markkinoilta suoraan ydinluupaloja. Ne ovat ravintoarvoiltaan kaikista huikeimpia, jos luuydintä ei ole poistettu.

2. Laita luut (myös jänteet ja ihonpalaset sopivat tänne enemmän kuin hyvin) vähintään 2 litran vetoiseen kattilaan ja kaada luiden päälle lähdevettä tai suodatettua vettä, niin että luut peittyvät.

3. Lisää kattilaan 2 rkl omenasiiderietikkaa ja sekoita kattilan sisältöä hieman. Anna kattilan olla tunnin huoneenlämmössä. Sillä aikaan etikka liottaa ravinteita luista veteen.

4. Lämmitä kattilan sisältä kiehuvaksi ja kaavi mahdollinen pinnalle nouseva kuona (paksu vaahto) pois.

5. Laske lämpötila niin matalaksi, että vesi juuri ja juuri poreilee hieman ja anna kattilan olla liedellä vähintään 24 tuntia, jos käytät kananruhoa / pieniä luita ja 48 tuntia, jos käytät paksuja naudan ydinluita.

6. Siivilöi lopuksi luut pois liemestä ja mausta se kurkumalla, mustapippurilla, inkiväärillä, cayennepippurilla, valkosipulilla, persiljalla ja ripauksella suolaa.

luuliemi

Bonus: voit laittaa alkuvaiheessa kattilaan myös vihanneksia, kuten sipulia, valkosipulia, porkkanaa tai muita juureksia, jolloin saat liemeen monipuolisemman maun.

Kun liemi jäähtyy, nousee sen pinnalle rasvakerros. Voit hyvin syödä myös tuon rasvan, jos olet käyttänyt luomua tai niityllä laiduntaneen eläimen luita. Luulientä voi käyttää keitoissa ja pataruokien pohjana. Itse syön lientä ihan sellaisenaan tai vaikka leivän kanssa aamu-, ilta- tai välipalana. Kun liemen maustaa reilulla kädellä hyvälaatuisia mausteita, nousevat sen terveysvaikutukset ihan uuteen sfääriin.

luuliemi

Olen tykästynyt erityisesti 6. kohdassa olevaan maustehässäkkään. Kurkuman kurkumiinilla on tulehdusta ja kipua lieventäviä ominaisuuksia elimistössä. Mustapippurin piperiini lisää kurkumiinin bioaktiivisuutta. Mustapippurilla on myös verta puhdistava vaikutus. Inkiväärin ja cayennepippurin lämmittävän vaikutuksen ansioista liemi on oiva ruoka näin talvipakkasilta. Inkivääri, cayenne, valkosipuli ja persilja parantavat immuniteettia.

Bonus2: Vinkiksi kaikille vanhemmille, jotka hoitavat pientä flunssapotilasta kotona: jättäkää kaikki maitotuotteet flunssan ajaksi pois ja juottakaa lapsellenne vuorotellen luulientä ja lämmintä hunaja-sitruuna -vettä. Se vähentää limaisuutta kummasti ja saattaa nopeuttaa paranemista 😉

Valmis liemi säilyy noin viikon jääkaapissa. Sen voi myös pakastaa.

//Ramon

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *