Hae
Ready Steady Flow
Kaupallinen yhteistyö

Tammikuun toscapiirakka tietenkin!

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Olen aiemminkin kertonut, että minun äitini on kova leipomaan kaikenlaista. Tekin olette saaneet nauttia äitini resepteistä täällä blogissa monta kertaa! Tämä toscapiirakka on yksi äitini vakkarileivonnaisista. Äitini vakkarileivonnaisissa on se hyvä puoli, että niitä on yleensä helppo muokkailla siihen suuntaan, mihin tahdotaan. Tässä on yksi versio tästä vakkaritoscasta 🙂 Itse tykkään siitä, että näihin ”perusleivonnaisiin” tuodaan välillä himpun uutta twistiä esimerkiksi vaihtamalla osa sokerista kookossokeriin tai osa voista kookosöljyyn, vaikka leivonnainen sinällään olisikin jo maukas ilman twistausta.

Tämä toscapiirakka on herkullinen, pehmeä ja täyteläinen, aivan ihana siis! Ja gluteeniton tietenkin myös.

toscapiirakka

gluteeniton toscapiirakka

pohja:

2 kananmunaa

1.5 dl sokeria

1dl kaurajauhoa

1,5dl riisijauhoa

1.5tl leivinjauhetta

0.5dl kermaa

150g rasvaa sulana, esimerkiksi voita

kuorrutus:

150g rasvaa, esimerkiksi kookosöljyä

4 dl mantelilastuja

1.5dl kookossokeria

1dl kermaa

2rkl riisijauhoa

Tee pohja: Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta (kaurajauho + riisijauho + leivinjauhe) ja nesteempien aineiden seosta (sula rasva + kerma). Levitä pohja leivinpaperin päälle pellille ja paista sitä noin 15 minuuttia 175 asteessa.

Tee kuorrute: Mittaa kattilaan kaikki kuorruruksen aineet ja kuumenna lähes kiehuvaksi. (Huomioi, että tämä seos palaa helposti pohjaan!)

Levitä kuorrutus kakun päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia, niin että kuorrutus saa hieman väriä.

toscapiirakka

Kiitos äiti tästä reseptistä!

Toivottavasti teidänkin tammikuu saa maukkautta tästä piirakasta 🙂

// Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *