Hae
Ready Steady Flow

Bataattiranskikset uusilla ulottuvuuksilla

Jo aika monta vuotta ennen kuin bataattiranskiksista tuli valtavirtaa, meillä niitä tehtailtiin pakon edessä (lue: imetysdieetti). Kaikenlaisia ranskiksia siis on tullut tehtyä tässä vuosien varrella! Tällä hetkellä ne tehdään meillä seuraavanlaisesti. Ohjeesta tulee kaksi pellillistä ranskiksia.

Pese ja kuori 1kg bataatteja (jos käytät luomubataatteja, niitä ei välttämättä tarvitse kuoria). Leikkaa bataateista viipaleita.

Raasta haarukalla urat kummallekin puolelle viipaleita. Raastaminen lisää paistopintaa, saa maut imeytymään paremmin ja tuo mukavaa suutuntumaa ranskiksiin, kun niistä tulee rapeampia. Leikkaa viipaleet ranskiksen muotoisiksi pötköiksi. Levitä ruokalusikallinen kookosöljyä ranskisten sekaan sormin mahdollisimman tasaisesti.

Paista ranskiksia uunin keskitasolla 225 asteessa 30-40 minuuttia. Kääntele ranskiksia paistoajan puolivälissä. Kun otat ranskikset uunista, mausta ne suolalla.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

2 kommenttia

  1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

    Bataattiranskikset on vaan niiiin♡♡hyvä vinkki tuo haarukalla raastaminen, menee heti huomenna testiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *