Hae
Ready Steady Flow

Helposti kivaa arkeen: päiväbileet

Huhtikuussa Kaksplussan verkostobloggaajat jakavat omat vinkkinsä päiviin, joina ”ei ole mitään tekemistä”. Aina ei tarvitse lähteä sadan kilometrin päähän uusimpaan huvipuistomestaan tai käyttää rahapussin sisältöä, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen – seuraa kaksplussan Facebook-sivua ja poimi ideat talteen!

Eilen Tanja kirjoitteli kotitöiden tekemisestä lasten kanssa. Tänään minä kirjoitan päiväbileistä.

Meillä musiikki kuuluu arkipäiviin. Kaikilla meidän perheenjäsenillä on omanlaisensa musiikkimaut, ja kuuntelemmekin musiikkia niin autossa, kotona kuin harrastuksissamme (kaksi meistä käy myös itse musisoimassa). Toki välillä olemme myös ilman musiikkia. Tänään kuitenkin kerron yhdestä minun ja lasten ajanviettotavastamme kotona – nimittäin päiväbileistä. Siis ihan ilmaisista sellaisista.

Päiväbileet meinaavat meillä sitä, että ”kun ei ole mitään tekemistä”, laitamme spotifyn pyörimään ja valkkaamme vuorotellen musiikkia. Yleensä soittolista kuulostaa tältä: Hertan Maailma, Scooter, Fröbelin Palikat, Antti Tuisku, Hevisaurus, Eminem,… Eli joo, kaikki tanssittava käy! Ja melkein kaikesta musiikistahan saa tanssittavaa, hehe. Sitten vaan pyllyt pyörimään 😀 Meillä jorataan, hiphopataan, liidellään, pyörähdellään… Sylikkäin, käsikkäin ja erikseen. Ja niin kauan, että hiki virtaa ja sitä muutakin virtaa riittää. Meillä ei ujostella, vaan annetaan palaa 🙂 Vapauttavaa ja ihanaa.

Välillä, jos haluamme oikeasti panostaa (mutta edelleen ilman rahaa), kiinnitämme kattoon discopallon ja kaivamme discopussin esiin. Discopussi on meillä pussi, josta löytyy vermeitä, joilla voi ehostaa itseään bileitä varten. Eli vanhoja kelloja, hiuspompuloita, pantoja, käsikoruja, vöitä… Jos välipala-aika koittaa kesken discon, syötäväksi voidaan vaikka lohkoa yhdessä lauteselle vihannekset ja pähkinät. Näillä toimenpiteillä päästään jo taso kakkoselle päiväbileiden osalta. (Mutta se taso yksikin on jo riittävän hauska.)

Voin kertoa, että meillä päiväbileet ovat topvitosessa silloin, kun lapsilta kysytään, että mitä tehtäisiin.

Seuraavaksi Ullalla on asiaa pussista, josta ei ehkä löydy koruja ja kelloja, vaan loruja ja lauluja.p.s. Blogin uusilla facebook-sivuilla on käynnissä vielä muutaman päivän Lapsimessulippuarvonta – sinne siis rynnikää, jos mieli tekisi lippuja, mutta sellaisia ei vielä taskusta löydy 🙂

29 kommenttia

 1. JaninaCharlotta kirjoitti:

  Tosi hauska idea ! Meillä musiikki myös tärkeänä osana elämää ja arkea 🙂

 2. Emmi kirjoitti:

  Joo, onhan tää "helppo" touhu, kun antaa luvan riehumiselle, niin ei tarvitse koko ajan kieltää 😀

 3. Tanja- OUR JOURNEY kirjoitti:

  Hauska idea!! Olivia rakastaa musiikkia ja tanssimista! 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   En tosiaan tiedä montaakaan lasta, joka ei musiikkia ja tanssimista rakastaisi :-)! Huippua on jakaa lasten kanssa sitä innostusta!

 4. watels kirjoitti:

  Jeee meillä myös tanssitaan välillä, kiva idea! 😉

 5. Maaria | HULIVILINI kirjoitti:

  Hauska 😀 Meillä ei niinkään isompi tanssi, hän enemmän kuuntelee musaa hyvin tarkasti 🙂 Pienempi taas joraa ihan kybällä 😀

  • Emmi kirjoitti:

   Oi, on varmaan hauska seurata noin erilaisia suhtautumisia musiikkiin! Meillä on kaksi (kolme…) hullunmyllytanssijaa :-DD

 6. Matu / 10 plussan äiti kirjoitti:

  Meillä kuunnellaan kans joka päivä musiikkia. Leo tykkää tanssimisesta. Ihana vaippapeppu heiluu ja hytkyy 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   Meillä tämä tanssiminen alkoi kans jo varhain – siitä lähtien, kun synnäriltä koituduttiin ja alkoivat kaameat refluksi-itkut. Kantorepussa oli paras paikka olla 🙂 Varsinkin silloin, kun äiti tanssi.

 7. Anna kirjoitti:

  Vitsi miten hauska idea! 😀 Uskon, että teillä on koko perhe ihan liekeissä tästä discoilusta 🙂 Taidan joskus liittyä seuraanne jos sallitte 😉

 8. Ulla - Kadun aurinkoisella puolella kirjoitti:

  Aivan mielettömän hauska idea! Tykätään musiikista mut ei tämmönen biletys ole käynyt mielessä! 😀

 9. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

  Tää oli kiva 🙂 Meillä soi joka päivä musiikki ja huomaa että se on kyllä molempien tyttöjen juttu 😀

 10. Jenni / Ilopiikki kirjoitti:

  Meilläkin pidetään välillä päiväbileitä tytsyn kanssa. Hän nyt ei vielä suuremmin osaa itse musiikkia valita, mutta hyvin on äidin biisivalinnat kelvanneet. Välillä tanssitaan yhdessä lattialla ja välillä tytön kanssa valssaillaan pitkin poikin. Ihan parhautta 🙂

 11. Anne kirjoitti:

  Kivaa! Hauska idea! Me tullaan teille bilettämään jossain vaiheessa 😀

 12. Mira-Marie/ MiruMaru kirjoitti:

  Oli oikein mukava nähdä eilen. Olisi ollut kiva päästä ihan juttelemaan kunnolla pitkästä aikaa. Ihanaa kevättä sinulle ja toivottavasti törmätään vielä messuilla!! Meillä on esikoinen musafani ja tykkää kovasti Juha Tapiosta ja osaa laulujen sanoja ulkoa. Välillä mekin laitetaan bileet käyntiin. Tanssitaan ja lauletaan. Tehdään poppareita ja hattaraa. Arkeen iloa.

  • Emmi kirjoitti:

   Niinpä, harmi, ettei löytynyt aikaa juttelulle eilen.

   Törmätään jommilla kummilla messuilla :-)!

   Kivoja kotibileitä teille <3

 13. petra kirjoitti:

  Toi discopussi vaikuttaa ihan super kätevältä! Mä välillä havahdun siihen etten oo pitkään aikaan kuunnellu musiikkiia muuta kun autossa…

  • Emmi kirjoitti:

   Discopussi on kätevä, kun sinne voi tunkea kaikki epämääräiset ja vanhat jutut 😀

 14. heiduska87 // yksinhuoltaja äidiksi 2011 kirjoitti:

  Haa, hauska 🙂 Mekin joskus tanssitaan musiikin tahtiin 😉 Ihana toi disko pallo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *