Hae
Ready Steady Flow

Resepti bataatin ensimaistajalle

Onko olemassa vielä ihmisiä, jotka eivät ole bataattia
maistaneet? Jos on, mutta jos haluaa liittyä bataatinsyöjäklubiin,
niin tästä reseptistä on erittäin helppo ja hyvä aloittaa! 
Minähän en
siis henkilökohtaisesti syö enää bataattia ruokana (kiitos
bataattivoittoisen imetysdieetti nro1), mutta koska meillä kolme
muuta perheenjäsentä rakastaa bataattia, valmistetaan meillä sitä
säännöllisesti. Yhteen aikaan uunista ei juuri muuta tullutkaan
kuin bataattiranskiksia, mutta jotenkin ne sitten vaivihkaa
muuttuivat vähän isommiksi paloiksi… Ehkäpä syy on se,
että näissä puolikkaissa pilkkomista on vähemmän kuin ranskiksissa, mutta maku on yhtä
hyvä? Tätä reseptiä varten kannattaa ostaa luomubataatteja, sillä
kuorta ei poisteta.
Pese bataatit kunnolla.
Halkaise ne ja asettele pellille.
Sipaise päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet (toimiva setti on suola, mustapippuri, paprikajauhe ja valkosipulijauhe).
Paista puolikkaita uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.

12 kommenttia

  1. Rinttu kirjoitti:

    Haa, näitä voisin testata… Yritin tehdä meillä niitä bataatti ranskiksia muutamasti mutta ei kelvannut. Oon kokeillu myös uunijuureksien seassa bataattia, mutta ei. Pojat ei tykkää… en tiiä mikä on. Pienenä söivät, ehkä sitten liikaa? Tai sitten muistuttaa liikaa porkkanaa josta saivat suuren yliannostuksen (kukka- ja parsakaalin kanssa), mutta pikkuhiljaa nuo alkaa uppoamaan. Tai ainakaan ei kovin suuria vastalauseita tule 😉 ehkä tämä onnistuu?

    • Emmi kirjoitti:

      No koklaa ihmeessä! Meillä näitä kutsutaan bataattiveneiksi, ja tuohon kyytiin voi laittaa jotain mieleistä (kastiketta, juustomuruja tai purjetolpaksi kurkkutikku tms…).

  2. Anna kirjoitti:

    Eihän se väärin oo et söin tänään kokonaisen uunitetun bataatin, eihän?! Ja ihan vain siks että sattui olemaan ihan törkeen hyvää! 😀

    • Emmi kirjoitti:

      Haha, no, itse asiassa mä ihmettelisin, jos sä ET olisi syönyt sellaista. Kuten tiedämme, ajatuksemme ovat jotakuinkin samoissa teemoissa päivittäin… :-DD

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Itse maistoin ensimmäisen kerran tällä viikolla ja ikää jo 30v. Sekin vain siksi että vauvalle tein bataattisosetta 😀 Muille lapsille ei maistunut mutta vauvan mielestä oli kyllä herkkua 🙂

    • Emmi kirjoitti:

      Yleensä vauvat kai joo tykkäävät bataatista, kun se on makeanlaista! Luulen, että bataatti voisi teidänkin perheessä maistua esim. leivonnaisissa (niissä mä itse rakastan bataattia!) 🙂

    • Emmi kirjoitti:

      Oho, onpas sulla vaihtunut mieliteko – himosta yökötykseen! Kokeile ihmeessä 🙂 Saatan siis saada kunnian kertoa, että yksi lukijani oksensi syötyään reseptini mukaisen ruuan :-DD No, toivottavasti en!

  4. MIIA METSO BLOG kirjoitti:

    Bataatti on kyl hyvää! Olen tunkenut sitä soseena jopa teeleipiin ja hyvin tuo makua! 😀

  5. Anne kirjoitti:

    Täällä menee bataattia viikottain niin sosekeitoissa, ranskalaisina kuin pataruuissa. Mutta kiitos vinkistä, täytyykin testata näitä puolikkaita kun välillä se pilkkomisrumba on liian aikaa vievää 😀

    • Emmi kirjoitti:

      Ai sielläkin on bataattiloverseja 😀
      Onhan sekin joo kiireisinä päivinä ajansäästöä, kun jättää pilkkomatta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *